Слабите посягат с ръка, силните подават ръка!

Скаутството е движение на доброто, което учи и възпитава нашите деца и младежи да са по-добри хора и да се опитват да оставят Света по-добър, отколкото са го намерили!

Ние от Организация на българските скаути категорично осъждаме всички случаи на насилие!
Нашето послание към всички е: “Слабите посягат с ръка, силните подават ръка!”.

Един от най-сериозните проблеми в днешно време е насилието във всичките му форми. Ние искаме да заявим нашата позиция по въпроса с насилието над деца и сред младите хора. Тази кампания цели да събуди доброто у хората, което да стане норма на поведение в обществото.

Качествените младежки дейности имат силата да противостоят на негативните тенденции в нашето общество и да променят нечий живот! Ние обединихме сили с партньорите си от UNICEF Bulgaria, Messengers of Peace – инициативата „Посланици на мира“ на Световното скаутско движение, Национален младежки форум - National youth forum Bulgaria и Национална мрежа за децата - National Network for Children Bulgaria!

Насладете се на спиращите дъха гледки и смелите скаути, които със сигурност ще ви дадат повод за размисъл. Подайте ръка на някого, който има нужда, и му помогнете да промени своя живот към по-добро!

 

Tags: Новини Любопитно