Първият скаутски лагер на о. Браунси

inside imageЕто че и Пролетния национален лагер започна. Той е на тема "Първият скаутски лагер на о.Браунси". Провежда се в периода 08.04-12.04 в района на гр.Обзор. Искаме да благодарим на нашите приятели от Почивна база BulMag за гостоприемството. ⚜️⛺🍀
През първия ден вълчетата се разпределиха по патрули и изработиха свой отличителен знак. След това те развиха своите умения в плетене на гривни. Въпреки сложноста на техниката, която трябваше да използват, те не се отказаха и успяха да постигнат крайната цел.
Докато вълчетата изпълняваха своите задачи, скаутите трябваше да вложат много умения в изработването на карта за даден терен. Като патрули те изработиха своите знамена и вик!
За приклюване на дейностите за деня, всички проведоха традиционното забиване на брадва, с което лагера се счита за открит. Събраха се покрай лагерния огън на брега на морето.
През втория ден на националния лагер всички участници се запознаха с традициите за Лазаровден и Цветница. Вълчетата направиха венци от клонки и подготвиха тесто за обичайното скаутско хлебче и го изпекоха, докато през следобеда придобиха умения в сферата на риболова. През това време скаутите развиха своите умения за работа в екип чрез играта “Доверие” и през следобеда направиха основно почистване на близкия плаж, за което скаутите получиха специална благодарност от кметството на град Обзор.
third inside imageЕто, че дойде и третият ден от националния лагер. Вълчетата започнаха деня с игра с носилки през трасе, учиха се да разпъват палатки
⛺️ и тестваха точността си като стреляха с лък по мишена🏹.
В това време скаутите се състезаваха кой ще запали най-бързо огън на плажа🔥🪵, след което се отправиха към любимите ни скаутски игри- преминаване през мрежата на паяк🕸️, отборно построяване на кула и парашут. Деня завършиха със забавната дейност „Контрабандисти през границата“. Вечерта всички се обединихме около комедиен филм🎬.
second inside imageИ така неусетно дойде последният ден от националния пролетен лагер.⚜️
В този ден вълчета и скаути се обедниха и станаха един екип. Заедно играха в Скаутските олимпийски игри🏆. А какво представляват те? Състезаваха в следните дисциплини: дърпането на въже🪢, щафетен морски шах, боулинг🎳, изработване на най-висока кула от спагети, както и много други забавни игри.
В края на деня закрихме лагера със специална церемония като махнахме брадвичката 🪵🪓и отново благодарихме на всички доброволци и организатори. Вечерта завършихме с много танци и смях.
🔥⚜️ Искаме да отправим специални благодарности и към всички организатори и помощници, които се включват активно за успешното провеждане на всички дейности.
Вие сте страхотни! ❤️⚜️

Tags: Новини Любопитно