Скаути и техните приятели

skautsfriends2Скаутски клуб "Владислав Варненчик" и скаутски клуб “Мадарски конник” се включиха в помощ на приюта за домашни животни "Приятели на четири лапи" в с. Орешак.
Скаути, вълчета и лидери обединиха сили в помощ на спасените животни, за да направят домът им по чист и уютен.
Загубиха се, намериха се и по горска пътека, през дере и коприва, пресякоха рекичка дива, за да стигнат до уреченото място. Там ги посрещнаха сърдечно и им разказаха за изпитанията, през които е преминало всяко едно животинче, преди да попадне в приюта.
Младите доброволци бяха във възторг от магарето Мирко, който беше обгрижен и обсипан с любов на мига. Вълчетата дълго го сресваха с четка и му почистваха копитата, защото няма по-силна връзка от тази между вълче и неговият нов другар.
Нещата не потръгнаха леко с младото жребче... Неочаквано дошло на този свят преди 5 месеца, то препускаше из поляната и привикваше всяко от децата да поиграят, но приятелската му прегръдка беше твърде тежка за всяко от тях.

След като се запознаха с обитателите на приюта, скаути и вълчета запретнаха ръкави и се спуснаха да помагат. Веднага бяха сформирани групи за изриване на обора, за извозване на тор с колички, за събирането ѝ с вили и товаренето ѝ на ремарке, от където поемаше по пътя към съседната ферма за червеи. 

skautsfriends3

Там всичко, което бяха успели да съберaт скаутите, се превръщаше в храна за банда малки калифорнийски червеи, които преработваха отпадъка в хумус за зеленчуковата градина. В нея пък група начинаещи градинари-скаути се бяха заели със засаждане на зелени салатки и умело копаеха дупки, като полагаха в тях разсад за пресни зеленчуци.
Работа имаше и за най-малките „бобърчета”, които с ентусиазъм се включиха към групата за разчистване на камъни от поляните. С умели зидарски умения по-големите скаути подреждаха събраните камъни в малък зид край купа с тор.
Децата пиха топъл чай, играха и отново поеха по пътя към дома, щастливи, че са помогнали на своите нови приятели от приюта.

Tags: Любопитно