Едно забавно семейно приключение

kidsНа 30 октомври 2016 Морската градина във Варна беше оживена от различен вид преживяване за родители и деца. Скаутският клуб „Владислав Варненчик“- Варна, съвместно със скаутския клуб „Мадарски конник“- Шумен, организираха първите семейни скаутски игри. Идеята е те да се превърнат в традиция, която да обединява лидери, родители и скаути в общата ни цел - да направим света по-добър!


Малките скаути бяха разделени в три шесторки, където всяко „вълче” беше придружено от мама, татко или и от двамата. Отборите получиха пликове с гатанки, всяка от които да ги отведе до следващата точка от приключението им, в края на което ги очакваше сандък с истинско съкровище!

Родители и деца показаха бързина и сръчност по трасето, където трябваше да се придвижат с чували по двойки. Припомниха си как се скача на въже, караха ски по трева и „ловиха“ риба на сухо с подръчни материали.
Възрастните осигуряваха своите деца при ходенето по въже, а след това им се довериха безрезервно в следващото изпитание, в което трябваше да минат със завързани очи по маршрут с много вълнуващи препятствия.


Отборите демонстрираха много добри логически умения при решаването на загадки, много техничност при построяването на кула от консервни кутии, естествено – не трябваше да използват ръце, както и отлични умения за работа в екип при дружното придвижване със завързани крака.

kidswithparents

В края на това приключение „вълчетата” и техните родители трябваше да преодолеят последното препятствие – да решат цифровия код, който отключва сандъка със съкровището, добре пазено от малките бобри скаути, маскирани като пирати. В сандъка децата откриха чудесна изненада – Дневниците на вълчетата, които ще им разкрият много любопитни факти за скаутското движение и полезна информация за живота им в „глутницата”.

plays

Tags: Любопитно